SEO - Søgemaskineoptimering

Hvis du har en webshop, er det vigtigt at denne kan blive fundet via søgemaskinen Google. Søgemaskineoptimering (SEO) er en process der sikrer at netop din webshop vises som en af de øverste på Google, når internetbrugere søger efter de produkter, du tilbyder.

Hvorfor er det så vigtigt med søgemaskineoptimering?

Langt over 80% af alle besøg på hjemmesider kommer fra søgemaskinerne – især fra Google. Hvis ikke din hjemmeside dukker op på Google, går du derfor glip af en lang række besøg, som ellers kunne resultere i et salg. Det er derfor vigtigt at du bruger ressourcer på søgemaskineoptimering – enten ved at du selv udfører det, eller ved at du får en ekstern partner til at udføre det for dig.

Hvordan udføres søgemaskineoptimering?

Man kan generelt dele det op i “on-site” og “off-site” tiltag.
“On-site” vil sige de ting der kan tilpasses på din egen webshop. Her er der tale om at tilpasse dine tekster, dine “titles”, dine “meta-tags”, dine billeder, samt en række andre tekniske ting, som handler om din menu-struktur, din link-struktur, dine filnavne, sikring af at du ikke får “duplicate content” – og meget mere.
“Off-site” tiltag handler om det begreb der kaldes for “link-building”. Google’s filosofi er som følger: Hvis der er mange links til din hjemmeside fra andre hjemmesider, må det være fordi din hjemmeside er interessant. Bemærk, at det er links IND til din hjemmeside, vi taler om – ikke links UD fra din hjemmeside til andre hjemmeside.
Så link-building handler om at skaffe links fra andre hjemmesider ind til din hjemmeside. Det kan være et meget stort og tidskrævende arbejde, men det er også her (sammen med dine on-site tiltag) at SEO virkelig kan gøre en forskel.

Kan jeg selv udføre SEO?

Mange SEO tiltag er ikke svære at udføre. Men det kan gå så grueligt galt, hvis du ikke gør tingene på den rigtige måde. “Straffen” kan være, at Google skubber dig om på side 10, 100 – eller måske endda helt ud af søgemaskinen! Så hvis du selv vil udføre SEO er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i tingene, så du kan udføre det korrekt. Der findes masser af information om søgemaskineoptimering på nettet og der er også udkommet et par udmærkede bøger på dansk om emnet.

Hvad kan SiteWise gøre for mig?

Første skridt er en telefonsamtale eller et møde, hvor vi får et indtryk af dit firma og de produkter/ydelser du vil afsætte. Derefter tager vi et nærmere kig på din webshop og vi kigger på hvordan den ligger placeret på Google.

 

Kontakt os nu hør mere - ring til Per på +45 2381 6900 eller send en email på info@sitewise.dk!